5 orașe din Bulgaria pe care trebuie să le vizitezi vara


Primele zile de primăvară te trimit întotdeauna cu gândul la vacanță? Ți-am pregătit un top al celor 5 orașe din Bulgaria pe care merită să le vizitezi în vara aceasta.

Bulgaria este mereu în recomandările noastre datorită distanței scurte față de România, dar și pentru accesibilitatea serviciilor. Pe lângă asta, vecinii bulgari ne întâmpină cu o multitudine de variante pentru petrecerea timpului liber, de la mare la munte, cu relaxare pe un șezlong sau vizitând cetăți importante ale zonei, ori muzee simbol.

Iată, așadar, cinci orașe pe care merită să le descoperi vara aceasta, în călătoriile tale:

Veliko Târnovo

Aflat la 180 de kilometri de București, orășelul boem poate reprezenta o opțiune perfectă pentru a petrece un weekend departe de casă, fiind destinația ideală pentru un city-break. Zidurile fortificate, cu aer medieval, clădirile colorate și străduțele înguste sunt înșiruite în întreaga zonă, ce merită explorată într-o plimbare prin locul ce a reprezentat, în Evul Mediu, capitala celui de-al Doilea Imperiu Bulgar.

Poți vizita cetatea simbol a orașului, Tsarevets, ce domnește semeț pe un deal, lăsându-ți pașii să te poarte apoi în Piața Samovodska Charshiya, un muzeu etnografic în aer liber, de unde poți cumpăra suveniruri cu adevărat speciale. Intim, discret, accesibil și primitor, Veliko Târnovo te va cuceri cu povestea sa.

Plovdiv

Dacă Roma este unul dintre orașele tale de suflet, află că în Plovdiv vei retrăi emoțiile ”romane”. Aflat și el pe șapte coline, orașul bulgăresc este totuși cu mult mai vechi decât capitala Italiei. Plovdiv are un romantism aparte, decorul fiind asigurat de vilele colorate din secolul al XIX-lea, care acum găzduiesc case-muzeu, galerii și pensiuni. Cel de-al doilea oraș cosmopolit al Bulgariei a reprezentat întotdeauna o atracție pentru turiști, iar faptul că anul acesta va deveni capitala europeană a culturii îi conferă o mai mare importanță. Asigură-te că ajungi în cartierul Kapana și grădinile Tsar Simeon, fără a trece cu vederea Amfiteatrul roman, atracția principală a locului.

Sofia

Nu poți vizita Bulgaria fără să ajungi să îi cunoști capitala - Sofia. Remarcabil, având o istorie bogată, orașul cel mai important al bulgarilor se păstrează tânăr chiar și după trecerea anilor, îmbinând vechiul și noul în mod spectaculos. Centrul orașului este împânzit de ruine și repere istorice, care reamintesc oricărui vizitator istoria țării, precum Complexul Antic Serdica, Muzeul Arheologic sau Muzeul de Istorie. Totuși, atracția principală o reprezintă Catedrala Aleksander Nevski, unul dintre simbolurile Sofiei. Această biserică masivă a fost construită în memoria celor 200.000 de soldați ruși care au murit luptând pentru independența Bulgariei în timpul războiului ruso-turc.

Dacă ești un pasionat al jazz-ului, află că Sofia găzduiește un festival ce durează trei zile, exact în perioada verii. Muzică de calitate, un vin bun, istorie și vacanța e asigurată!

Varna

Al treilea oraș important este reprezentat de capitala maritimă a Bulgariei - Varna. Acesta este cel mai interesant și cosmopolit oraș de pe litoralul Mării Negre. O combinație între oraș-port, stațiune navală și stațiune a litoralului, Varna este un loc atrăgător, fiind plin de o istorie captivantă, dar, în același timp, modern, cu un parc enorm - Primorski Park, cu o plajă lungă și cu cel mai mare complex de băi romane din Bulgaria. Pentru momente de distracție alături de cei mici ai asigurate vizitele la Grădina Zoo, Planetarium sau Acvariu.

Nesebar

Supranumit “Perla Mării Negre”, orașul Nesebar este cunoscut pentru ruinele sale frumoase și pentru plajele superbe. Partea veche a orașului este situată pe o insulă legată de continent printr-o șosea îngustă și poartă dovada ocupării de către diferite civilizații.

Multe biserici care s-au păstrat de-a lungul timpului, dintre cele aproximativ 80 la număr, sunt astăzi în mare parte ruine. Cele mai renumite din oraș sunt Biserica Sf. Stefan și Biserica lui Cristos Pantocrator, ultima dintre ele fiind un exemplu de arhitectură medievală. Dincolo de istorie, zona coastei Mării Negre și plajele sale te vor atrage din prima clipă. O destinație populară, cu plaje impresionante, printre care amintim ”vedeta”, Sunny Beach, poate fi destul de aglomerată în sezonul estival.

Vizitând Bulgaria vei descoperi un loc excelent pentru a petrece vacanța alături de întreaga familie, căci există atracții pentru fiecare. Dincolo de hotelurile all-inclusive, Bulgaria este o destinație care vorbește despre istorie, artă și îți asigură relaxarea.

Ne găsești cu sfaturi și soluții pentru vacantele tale, la numărul de contact 0725 020 993 și la adresa office@jstravel.ro. 


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare