O vacanță de familie în Laponia. Ce experiențe trebuie să încerci în ținutul lui Moș-Crăciun!


Fie că ești părinte și visezi să-i surprinzi pe cei mici cu o întâlnire inedită cu Moș-Crăciun, fie preferi peisajele unei ierni de poveste împreună cu apropiații, Laponia este destinația pe care vrei să o bifezi în “bucket-list”.

Cea mai mare și mai nordică regiune a Finlandei impresionează prin peisajele aproape mereu albe, dar, mai cu seamă, prin povestea minunată din jurul orașului Rovaniemi, capitala regiunii. Aici cei mici vor regăsi Satul lui Moș-Crăciun, atracția principală a zonei, ce constă într-un parc de distracții destinat bătrânelului cu tolba plină de cadouri.

Pentru a face călătoria mai palpitantă poți renunța la mașina închiriată și poți apela la autobuzul 8, care face legătura între Autogara Rovaniemi și Satul lui Moș Crăciun, în aproximativ 30 de minute. Copiii vor fi cu siguranță încântați de ideea autobuzului care îi duce la casa Moșului.

O dată ajunși la destinație pregătește-te să fiți întâmpinați de spiriduși și să  descoperiți tradițiile de Crăciun din diferite părți ale lumii, într-o expoziție specială aflată în Casa lui Moș-Crăciun.

Vrei să le trimiți apropiaților o amintire tocmai din Laponia? Nimic mai simplu! Spiridușii te vor ajuta să expediezi daruri unice și scrisori colorate cu ștampila poștală a Cercului Polar. Surprinde-i cu o scrisoare trimisă chiar de Moș Crăciun însuși și bazează-te pe serviciile unui Oficiu Poștal al Spiridușilor.

La numai 2 km de Satul Moșului se află SantaPark, locul în care magia prinde contur. Aici vei pătrunde în lumea Spiridușilor, vei descoperi școala lor, te vei delecta cu turtă-dulce în bucătăria doamnei Gingerbread ori vei porni împreună cu cei mici într-o excursie cu Trenulețul Magic.

Cele mai frumoase amintiri din tărâmul de poveste vor fi surprinse de Spiriduși, iar tu te vei bucura de pozele și clipurile video imortalizate de ei în cadrul Biroului lui Moș Crăciun, unde vei descoperi secretele lui. Unul dintre ele este chiar Regulatorul Vitezei de Rotație a Pământului, deci acesta este ”motivul” pentru care sania trasă de reni reușește să ajungă la toți copiii într-o singură noapte.

Experiențe vizuale în Laponia

Surprizele nu se opresc aici! Doar te afli în ținutul lui Moș Crăciun! Descoperă experiența unei zile permanente (în timpul verii) sau a unei nopți polare (iarna) traversând Cercul Arctic de lângă Satul Moșului. Aici vei putea observa cum soarele rămâne deasupra sau dedesubtul orizontului timp de 24 de ore.

Admiră Aurora Boreală și luminile sale spectaculoase dintr-o rulotă călduroasă, ori plimbă-te într-o sanie trasă de câini Husky, în Parcul Husky din Cercul Arctic. Bucură-te de peisajele minunate ale pădurii într-o călătorie alături de renii Moșului, făcându-le o vizită la fermele Raitola și Sirmakko. Cei mici vor fi cei mai fericiți să-i cunoască și să le ofere de mâncare.

Nu rata nici Snowman World (un fel de AquaLand, doar că în timpul iernii) pentru o experiență pe cinste. Distrează-te împreună cu oameni de zăpadă adevărați și prinde viteză pe toboganele de gheață! Poți încerca să-ți exersezi și patinajul fără să îți faci griji. Toate echipamentele necesare sunt incluse în taxa de intrare, deci nu ai nevoie decât de zâmbetul de la purtător.

Laponia promite să compenseze temperaturile scăzute cu o mulțime de activități, care să țină întreaga familie într-o atmosferă de sărbătoare, iar noi te ajutăm să îi surprinzi pe cei dragi cu o vacanță în familie, în ținutul lui Moș Crăciun.

Ne găsești cu sfaturi și oferte la numărul de contact 0725 020 993 și la adresa office@jstravel.ro.

SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare