Top 3 cele mai frumoase insule din Italia


Italia reprezintă definiția diversității naturale, cu numeroase peisaje încântătoare. Descoperă o experiență impresionantă și treci pe “bucket list” măcar una dintre cele mai frumoase trei insule ale Italiei!

  1. Insula Capri

Insula Capri este asemenea unei bijuterii luxoase, situate în Mediterană. De la primii pași vei fi sedus de priveliști paradisiace, faleze sălbatice și parfum de flori, care îți vor da chef de explorat și relaxare.

O combinație de piațete pitorești, cafenele elvețiene și cluburi exclusiviste de iahturi, Capri este o destinație ce uimește mai cu seamă prin stâncile abrupte de calcar, care se înalță din adâncul mării. Pe insulă vei descoperi Portul Marina Grande, unde poți admira diferite ambarcațiuni sau porni într-o călătorie cu barca spre Grota Albastră, una dintre atracțiile turistice preferate de vizitatori.

Astăzi, Grota Albastră este vizitată de numeroși turiști datorită culorii spectaculoase de smarald a apei. Aceasta poate fi admirată doar în zilele cu mare calmă și valuri mici pentru că spațiul de intrare în interiorul său este foarte îngust. În trecut, această grotă îi servea Împăratului Tiberius drept loc personal de scăldat și templu marin.

Pornește la pas pe Via Krupp și admiră de sus Faraglioni sau vizitează situl arheologic din zona litorală, Palazzo a Mare! Toate îți vor tăia respirația cu frumusețea lor, mai ales dacă alegi să te urci într-un telescaun și să privești totul de pe Muntele Solero.

Este indicat să îți alegi ca moment al anului perioada aprilie-noiembrie. În timpul iernii, locația intră într-un fel de ”hibernare”. 

  1. Insula Ischia

Formată ca urmare a unei erupții vulcanice, Insula Ischia se dezvăluie la 20 km de orașul Napoli, în apele Mării Tireniene. Nu îți face griji, ultima erupție a vulcanului de pe insulă a avut loc în 1301, în zona estică, deci destinația este una sigură.

Încă de la prima privire vei observa frumusețea grădinilor colorate ce abundă pe insulă și alcătuiesc o atmosferă ce pare să oprească timpul în loc. Ischia este un paradis atât pentru cei pasionați de drumeții, cât și pentru iubitorii de plajă, întâmpinându-i pe turiștii săi cu peisaje uimitoare, inclusiv faimoasa Le Fumarole Beach, dar și izvoarele termale din zonă.

Poți alege să vizitezi Ischia în perioada primăverii, când atmosfera este foarte plăcută, cu flori care parfumează aerul. Iernile sunt blânde iar verile lungi și călduroase, deci o destinație numai bună de vizitat.

Pentru iubitorii de drumeții și natură, Muntele Epomeo este o zonă ideală, iar grădinile panoramice La Mortella reprezintă o modalitate excelentă de a obține o panoramă superbă asupra florei și faunei insulei. Pentru fotografii de vis, Castelul aragonez este locul pe care trebuie să-l bifezi. Acesta are acel aer medieval impunător, cu o poveste extraordinară.

Ischia este despre bucurie, despre imaginea unei vieți boeme, cu iahturi, plaje și mai ales restaurante cu mâncare delicioasă, unde te poți relaxa la un pahar de prosecco după o zi de plimbare.

  1. Insula Sicilia

Cea mai mare insulă din Marea Mediterană te învăluie cu farmecul culturii sale și o istorie pe care o asculți cu plăcere povestită de localnici. Zona de coastă este seducătoare, accentuată de golfuri retrase, formațiuni de roci vulcanice și un amestec de nisip și plaje cu pietre. La fel de divers precum coasta sa este și interiorul insulei, unde regăsești pajiști cu flori de munte, văi luxuriante și ”paznicul zonei” - vulcanul activ Etna.

Dincolo de frumusețile naturii, orașele insulei sunt brăzdate de străduțe cochete și întortocheate și te atrag prin bucătăria siciliană fascinantă. Palermo, capitala Siciliei, este o experiență de încercat pentru cei care iubesc istoria și arhitectura, dar, în același timp, adoră soarele, marea și plajele cu nisip. Dacă ajungi în Palermo, vizitează Palazzo dei Normanni și Palazzo Abatellis, dar și Museo Archeologico Regionale, grădina botanică și catacombe!

Nu rata Siracusa, unul dintre cele mai vechi orașe ale lumii, unde ai de vizitat zona veche și necropola de la Pantalica, ambele înscrise pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Pentru priveliști cu adevărat răpitoare, descoperă Taormina, un mic oraș situat pe stânci abrupte deasupra mării, cu hoteluri cochete și restaurante boeme!

În privința vremii, Sicilia se bucură de un climat mediteranean, cu ierni blânde și veri lungi, deci vei găsi pe toată perioada anului ceva încântător într-o vizită pe insulă. Poți face baie în mare începând cu luna mai și până în octombrie. 

După un concediu pe cele mai frumoase insule ale Italiei vei reveni plin de amintiri și de experiențe noi. Cu siguranță locurile impresionante îți vor rămâne în suflet și îți vei dori să te întorci în paradisul din Mediterană.

Ne găsești cu sfaturi și idei pentru vacanțele tale, la numărul de contact 0725 020 993 și la adresa office@jstravel.ro.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare