3 destinații unde te poți relaxa la soare în ianuarie


Dorul de vară şi soare nu poate fi potolit decât printr-o escapadă în locuri exotice. Iți recomandăm 3 destinații unde te poți relaxa, în voie, la piscină sau la plajă, în ianuarie.

Ce ai spune dacă ai împacheta bagajele pentru o vizită în Dubai, ori pentru a descoperi secrete străvechi ale piramidelor Egiptului sau a te bucura de soarele Vietnamului, pe o plajă izolată? Iată cu ce te întâmpină cele trei destinaţii în luna ianuarie.

Dubai - Oraşul în care imaginaţia întâlneşte realitatea este unul dintre cele mai spectaculoase locuri din lume, unde ai parte de privelişti şi experienţe uimitoare.

De ce să mergi în Dubai în ianuarie?

      Vremea este ideală: Vremea din Dubai în ianuarie poate fi descrisă drept perfectă!  Soarele de iarnă este plăcut, iar cerul senin creează un climat ideal pentru activități în aer liber. Este cel mai bun anotimp pentru a te bucura de sporturi precum parașutismul și safariul în deșert, precum și de vizitarea obiectivelor turistice în aer liber.

      Oraşul este mai puţin aglomerat cu turişti: Majoritatea școlilor din întreaga lume se deschid în ianuarie, deci familiile cu copii sunt mai greu de întâlnit. De asemenea, multe companii îşi reiau activitatea după sărbătorile de iarnă, deci şi angajaţii revin la birou.

      Atracțiile turistice continuă să fie prezente: Festivalul de cumpărături din Dubai este cea mai mare atracţie din oraș în luna ianuarie şi îi întâmpină pe turiști cu o mulţime de reduceri la bijuterii de aur, articole vestimentare şi parfumuri.

Dacă vizitezi Dubaiul în luna ianuarie, nu uita să admiri răsăritul spectaculos de la etajul 124 al celei mai înalte clădiri din lume - Burj Khalifa! Observă oraşul prin vestita ramă a Dubaiului, aflată la intersecţia dintre zona modernă şi oraşul antic Deira. Relaxează-te luând masa la 50 m înălţime sau zâmbeşte la jongleriile făcute de delfini în cadrul spectacolelor Delfinariului! Experienţa nu poate fi completă fără o croazieră nocturnă pentru a admira luminile oraşului sau o plimbare prin deşert, pe cămile. Cei mai curajoşi se pot încărca de adrenalină cu o săritură în tandem cu paraşuta. De sus, priveliştea este cu adevărat fabuloasă.

Egipt - Mereu o fascinaţie pentru întreaga lume, Egiptul reprezintă destinaţia unde cultura, istoria şi relaxarea pe o plajă la Marea Roşie se îmbină de minune.

Cum este Egiptul în ianuarie?

      O călătorie în perioada iernii înseamnă vreme frumoasă, dar şi mulţi turişti. Există ploi ocazionale și unele orașe, precum Alexandria, pot experimenta o vreme umedă.

      Vremea este prielnică pentru vizitele planificate, majoritatea atracţiilor turistice ale Egiptului antic regăsindu-se în zona deşertică.

      Dacă ajungi în Egipt, nu trebuie să ratezi Piramidele din Giza, comstruite pe o distanţă de trei generaţii de către Khufu, cel de-al doilea fiu al său, Khafre şi Menkaure.

      Templul din Karnak te va impresiona, cu siguranţă, fiind unul dintre cele mai mari situri antice religioase construite vreodată, situat la aproximativ 2.5 km distanţă de Luxor.

      Marele Sfinx, Valea Regilor sau templele antice din Luxor sunt şi ele de bifat pe lista atracţiilor turistice dacă alegi o călătorie în Egipt.

      Pentru o experienţă memorabilă nu trece cu vederea o croazieră pe Nil, pe ruta Luxor-Aswan, dar şi o sesiune de scufundări în apele Mării Roşii. Vei descoperi recifuri de corali şi animale marine spectaculoase. Te poţi retrage apoi la unul dintre resorturile aflate pe mal, bucurându-te de plajele din Sharm el Sheikh, Dahab sau Hurghada.

 

Vietnam - Dacă simţi nevoia de o pauză după finalul de an, Vietnam este destinaţia ideală. Locaţia este perfectă în luna ianuarie - uscată, caldă, însorită și mai liniștită (dar și mai ieftină).

Ce poţi face în Vietnam în ianuarie?

      Cu temperaturi în jur de 15 grade Celsius în zona de Nord şi 20-30 de grade Celsius în Centru şi Sud, îţi recomandăm să alegi regiuni precum Hoi An, Da Nang, Nha Trang, Hue sau Saigon.

      Insula Phu Quoc este acel paradis tropical la care ai visat tot anul. Aceasta se regăseşte în apele calde turcoaz din Golful Thailandei, la 50 km de continentul vietnamez și la un zbor de 50 de minute din orașul Ho Chi Minh (Saigon). Te poţi bucura de soare şi plajă, dar şi de sesiuni de scufundări.

      Acesta este momentul perfect pentru a vizita Delta Mekong. Vei avea șansa de a descoperi un peisaj răpitor, de vreme ce este perioada în care înfloresc plantele exotice, în toată regiunea, creând spectacole uimitoare pentru vizitatori. Poți admira piețele plutitoare, de unde să cumperi fructe proaspete de la localnici sau, pur și simplu, să faci o plimbare pentru a te bucura de vremea frumoasă și de multitudinea de fructe și flori din jurul tău. 

      Această perioadă nu este doar cea mai bună pentru a călători în Delta Mekong, ci și un moment prielnic pentru a vizita orașul Ho Chi Minh, datorită vremii.

      Mui Ne este locul pe care nu trebuie să-l ratezi, fiind renumit pentru șirul de stațiuni cu plaje, precum și magazine, baruri și restaurante, dispuse pe întreaga coastă. Cea mai populară este Plaja Rang din zona Ham Tien, care se întinde la vest de Mui Ne. Datorită brizei puternice a mării, zona este bine cunoscută pentru kitesurfing și windsurfing. Mui Ne este, de asemenea, binecunoscut pentru dunele de nisip alb unic, cu mai multe lacuri și chiar mlaștini direct în mijlocul terenului nisipos. Este singurul loc din Vietnam unde te poţi plimba cu balonul cu aer cald, dacă te numeri printre turiștii aventuroși.

      La nord de Mui Ne, descoperă Nha Trang - orașul stațiunilor de coastă din sudul Vietnamului, cunoscut pentru plajele sale, locurile ideale de scufundări și insulele din larg. Împreună cu plajele divine, izvoarele calde, diversele tipuri de pești și reciful de corali colorat sub apă au făcut ca Nha Trang să devină unul dintre cele mai bune locuri pentru scufundări și snorkeling. Pe lângă activitățile de pe plajă, vei fi uimit de delicatesele Nha Trang, în mare parte formate din diverse tipuri de fructe de mare şi cel mai bun sos de peşte.

      Cascada Ban Gioc este o atracție impresionantă din Vietnam. Aceasta este una dintre cele patru cele mai mari cascade din lume.


Aşadar, descoperă noi colţuri de pe Glob, încă de la începutul anului, lasă-te purtat de  bucuria de a admira peisaje fascinante şi alege una dintre cele trei destinaţii ideale pentru luna ianuarie!

Ne găsești cu sfaturi și idei pentru vacanțele tale, la numărul de contact 0725 020 993 și la adresa office@jstravel.ro.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare