Cele mai delicioase experiențe culinare din Bali


Bali nu este doar despre petrecerea timpului la plajă sau pe cărările exotice, ci și despre o experiență culinară completă. Restaurantele și terasele cele mai renumite folosesc ingrediente ”tradiționale”, într-un stil actual, pentru a crea meniunri unice, greu de uitat.

În mod neașteptat pentru unii, această destinație este un adevărat Rai al pofticioșilor pentru că turiștii au la dispoziție o sumedenie de preparate care îmbină aromele tradiționale balineze cu cele japoneze, thailandeze ori indiene.

Preparate tradiționale din Bali

Cultura culinară a localnicilor are la bază orezul, principala cereală care se cultivă pe insulă, care se găsește într-o mulțime de combinații - cu legume proaspete, carne de porc sau pui și fructe de mare ori pește. Dacă ajungi în Bali, trebuie să guști neapărat o porție de Babi guling (un purceluș de lapte la proțap, condimentat cu chili, turmeric, usturoi și ghimbir), Lawar (nucă de cocos tocată, usturoi, chili și carne de porc sau pui) sau Bebek betutu (rață umplută cu mirodenii, înfășurată în frunze de banană și coji de nucă de cocos gătită la jar).

Pentru ca experiența ta culinară în Bali să fie completă, pornește la pas prin cele mai faimoase zone ale insulei și delectează-te cu preparatele delicioase! Îndreaptă-ți pașii către Canggu, unde vei descoperi cele mai bune restaurante, o zonă ce abundă în meniuri cu specific indonezian, thailandez sau japonez!

Farfurii vesele, preparate proaspete și aromate

Ia micul dejun la Peloton Supershop, în Tibubeneng, un loc fabulos, în care mâncarea capătă rang de artă. Aici vei descoperi boluri de smoothie speciale pentru micul dejun, dar și o mulțime de alte preparate vegetariene care îți fac poftă de mâncare dintr-o singură privire. Dincolo de aromele mâncărurilor ce îmbină fructe proaspete precum banană, mango, căpșuni, lapte de cocos, pepene, turiștii sunt uimiți de frumusețea pe care o regăsesc în farfurii și de atenția la detalii. Fii pregătit cu aparatul foto, căci farfuriile de aici sunt mega instagramabile!

Bucură-te de aroma cafelei balineze

Dacă ești un iubitor al cafelei, ai grijă să faci o oprire la Silk Road Cafe, un local ce te întâmpină cu un amestec special, perfecționat de către un barista profesionist. Muzica relaxantă și mâncarea proaspătă fac ca întreaga experiență la Silkroad Cafe să fie incredibilă. Opțiunile sunt variate și aici, regăsind mâncare atât pentru vegetarieni, cât și pentru cei care preferă carnea. Peștele, salatele, supele sau burgerii au o savoare aparte datorită ingredientelor organice.

Burgeri vegetarieni adorați și de carnivori

Pretutindeni în Bali găsești opțiuni dacă ești vegetarian, dar și preparate incredibil de gustoase pentru iubitorii de carne. La Shady Shack, vei descoperi că până și un burger din legume poate fi absolut genial. Nu o spunem doar noi, ci mai ales clienții care le-au trecut pragul. Salate super sănătoase, mixuri inedite de legume și neapărat un cocos răcoritor alături, îți vor face poftă să revii în zonă.

Piețele de fructe - o călătorie a gustului dulce

Pentru ceva dulce, îndreaptă-te către piețele locale unde tarabele sunt ticsite de fructe exotice! Încearcă câte puțin din fiecare și alege-ți aroma preferată! Ai la îndemână rambutan, mango, mangosteen, banane, jackfruit, fructul pasiunii, nangka, ananas, salak, duku, kelengkeng, wani, papaya, longan, nucă de cocos și durian. Toate îți vor încânta papilele gustative și îți vor încheia experiența culinară din Bali.

Cursuri de gătit - o experiență unică

Ce spui de o sesiune de gătit în Ubud? Aici există numeroase locații speciale în care înveți să prepari mâncarea tradițională a locului. Pornește într-o aventură culinară prin grădinile unei familii de balinezi, care îți vor desluși tainele ierburilor, utile nu doar pentru condimentarea mâncării, ci și în medicină. Te asigurăm că totul va fi mult mai gustos la final dacă te vei strădui să urmezi rețeta.

Cu lecția învățată și cu o experiență culinară îmbunătățită, Bali te așteaptă să revii pentru a te putea surprinde cu noi și noi aventuri. Fie că iubești peisajele încântătoare ori preferi mâncarea proaspătă, locul acesta are acel ceva ce te determină să nu-l ratezi. Trece-l pe lista viitoarei tale călătorii sau aranjează o reîntoarcere în ținuturile exotice din Bali!

Ne găsești cu sfaturi și idei pentru vacanțele tale, la numărul de contact 0725 020 993 și la adresa office@jstravel.ro.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare