5 comori nedescoperite ale Spaniei. Ce poți vedea în Extremadura, León și Aranjuez.


Dacă ai vizitat deja Sagrada Familia, Parc Güell sau Ibiza, poți fi liniștit că ai parcurs o parte dintre cele mai cunoscute atracții turistice. Dincolo de locațiile faimoase, în care orice turist își dorește să ajungă, există o parte neexplorată a țării, precum orașele Extremadura, León și Aranjuez.

La Graciosa

Insula vulcanică, ce se află la 2 km în Nord de capitala Lanzarote, este unul dintre puținele locuri din lume care încă nu are drumurile asfaltate. Aici te poți bucura în voie de relieful spectaculos, cu munți nu mai înalți de 266 m, liniște și poteci proaspăt croite. Poți evada din mijlocul petrecerilor din insulele Canare și vei descoperi câtă relaxare îți poate aduce un colț de insulă.

Ești gata să dai ochii cu Papa Ștrumf? Juzcar sau Satul ștrumfilor poate deveni o atracție mai ales pentru cei mici. Pictat în albastru pentru filmul "Ștrumfii", acest mic oraș din Málaga a decis că i-a plăcut destul de mult schimbarea de imagine în culoarea cerului. Astfel, a lăsat în urmă satele albe și a îmbrăcat straie noi, pentru a-ți oferi o mulțime de fotografii memorabile, pe care să le arăți și prietenilor.

Extremadura

Unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Spaniei, Extremadura te poate încânta datorită unei vaste întinderi de pajiști, podgorii, dealuri și păduri de stejar. Orașele sale mari, odată căminul conchistadorilor Spaniei, sunt cadrul perfect de film - într-adevăr, orașele antice Cáceres și Trujillo sunt în mare măsură solicitate de către regizorii care au nevoie de un fundal medieval glorios. Mérida, capitala regiunii, a fost odată un important oraș roman, iar siturile arheologice protejate de Unesco sunt printre cele mai impresionante din lume.

Gastronomie și ...Gaudi

Capitala gastronomică spaniolă pentru anul 2018, León poate să nu fie cel mai la modă oraș, dar este un loc plin de viață. Situat la aproximativ 200 de kilometri nord-vest de Madrid, orașul reprezintă o oprire esențială pe traseul de pelerinaj către Santiago de Compostela. Este plin de bogății arhitecturale și artistice, inclusiv catedrala gotică, Basilica de San Isidoro și Casa de Botini a lui Gaudi.

Întoarce-te în vremea prinților și prințeselor, cu o vizită la Aranjuez, și descoperă grădinile luxuriante ale Palacio Real, comandate de Philip al II-lea, în secolul al XVI-lea! Construcția ulterioară a palatului a fost inspirată de Versailles, cu grădinile văzute ca o extensie a locului în sine. Aranjuez este, de asemenea, cunoscut și pentru căpșunii săi, iar vizitatorii pot călători chiar cu Trenul de căpșuni. Acesta cuprinde vagoane antice trase de o locomotivă cu aburi, cu personal în haine de epocă, ce distribuie căpșune de sezon.

Surprinzătoare, aromată și fermecătoare, Spania este una dintre cele mai dorite destinații turistice, care încă te mai poate surprinde, trecând de binecunoscutele atracții. Lasă-te purtat de frumusețea unor locuri înfierbântate pe ritmuri de flamenco și răcorește-te cu o sangria la terasă!

Ne găsești cu sfaturi și idei pentru vacanțele tale, la numărul de contact 0725 020 993 și la adresa office@jstravel.ro.

 


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare