Fortificații și cetăți splendide din Grecia


Grecia, locul în care au fost puse bazele civilizației europene, spațiul în care știința, economia, filosofia și arta au cunoscut noi căi de dezvoltare, nu încetează să ne uimească prin unicitatea sa. Atunci când vizitezi Grecia, este ca și cum te-ai plimba printr-un muzeu în aer liber. Totul este puternic încărcat de istorie, cetățile și fortificațiile te introduc perfect într-un alt timp, într-o altă epocă.

Este ideal ca, înainte să vizitezi această țară, să cunoști câteva elemente cheie care te pot ajuta să citești și să înțelegi mai bine povestea, atunci când o vezi cu proprii ochi. Cu cât vei pleca mai informat, cu atât vei fi mai fascinat.

Iată care sunt cetățile și fortificațiile pe care trebuie să le explorezi măcar o dată în viață:

Palatul din Knossos

Dacă treci prin insula Creta în timpul vacanței tale în Grecia, rezervă timp pentru a vizita palatul din Knossos.  Fiind cel mai mare sit arheologic din Grecia, locul este puternic încărcat de un aer istoric, mai precis din epoca Bronzului.

Fortăreața veche din Corfu

Cu siguranță un punct principal de atracție turistică din insula Corfu, orașul vechi, Palaio Frourio, îți va oferi un sentiment aparte. Acesta este situat în extremitatea estică a orașului Corfu, pe o peninsulă stâncoasă. Zidurile fortificate, parțial prăbușite în mare din cauza eroziunii, adaugă acea notă de autenticitate istorică, provocând vizitatorii să își imagineze, măcar pentru câteva secunde, locul plin de viață.

Palatul Achillion

Dacă iubești arta și îți place să vizitezi locuri care te inspiră și pe care le poți împărți cu prietenii de pe Instagram, trebuie să vizitezi Palatul Achillion. Acesta este situat în satul Gastouri, la aproximativ 10 Km de orașul Corfu, așadar nu ezita să planifici o zi în care te vei înconjura de palmierii exotici și arhitectura impresionantă a acestui palat.


Contactează-ne pentru mai multe recomandări de călătorie: 0725 020 993; office@jstravel.ro.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare