Cele mai frumoase 5 cascade din Europa


Cascadele sunt printre cele mai impresionante și pozabile obiective naturale din lume. Pentru a face topul european, vom merge în Austria, Bosnia și Herzegovina, Franța, Islanda și Croația.

Aceste căderi de apă sunt importante pentru ecosistemul din jurul lor, dar și pentru agricultură și turism. Cea mai înaltă cascadă din lume este Angel Falls, ce are 979 m. În Europa, maximul îl deține Vinnufossen din Norvegia, cu 860 m înălțime.

Iată locurile care ne-au impresionat pe noi și unde sperăm să poți ajunge și tu în viitorul apropiat.

Kravice, Bosnia și Herzegovina

Deși nu foarte înalte, micile cascade de la Kravice ascund un paradis cu vegetație abundentă. Poți ajunge acolo dinspre orașul Mostar, aflat la 40 km distanță, cu mașina sau cu un tur ghidat. Înotul este permis iar accesul se face la orice oră, taxa aplicându-se în intervalul 8-20.

Skogafoss, Iceland

În Islanda vei găsi câteva fascinante cascade ce contrastează puternic cu cerul. Una dintre ele este Skogafoss, din sudul țării, ce are 60 metri înălțime și e formată din rocile fostei coaste. Skoga se traduce prin pădure și foss prin cascadă. Astfel că, trebuie să știi că în zonă sunt o mulțime de trasee pentru hiking – nu vei regreta ”efortul” de a te plimba prin natură dacă ești echipat corect.

Gavarnie, Franța

La Grande Cascade de Gavarnie are 422 m înălțime și se află în munții Hautes-Pyrénées, foarte aproape de granița cu Spania. Cascada este înconjurată de circul glaciar cu același nume. Cu un peisaj fabulos, locul a fost inclus în patrimoniul UNESCO.

Stuibenfall, Austria

Ce spui de o oprire răcoritoare în Tirol? Înconjurată de păduri de pin, Stuibenfall poate fi cel mai bine admirată de pe podul de lemn suspendat. Pentru cei ce doresc să-și îmbunătățească sănătatea, o plimbare de circa o oră, pe traseul ce urcă spre vârf, va aduce doar beneficii respirației, spun studiile.

Krka, Croația

Dacă ajungi vara în Croația, pune pe lista ta și Krka National Park. În cei peste 100 km2 de verdeață vei putea vizita și Skradinski buk, o ”colecție” de 17 cascade, insule și pasarele ce oferă o panoramă incredibilă.

Ne găsești cu sfaturi și idei pentru vacanțele tale, la numărul de contact 0725 020 993 și la adresa office@jstravel.ro.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare