Ghid complet de călătorie pentru o lună de miere în Caraibe


Stai de câteva săptămâni și plănuiești una dintre cele mai interesante vacanțe din viața ta? Îți propunem să călătorești pentru luna de miere în Caraibe! Ai nevoie doar de bagaje deoarece, mai jos, ai un ghid complet!  

De cum vei păși acolo, vei fi copleșit de culori vibrante, de culmi montane ce se ridică semeț deasupra apelor, orașe spectaculoase și soare din plin. Toate adunate pe cele 7.000 de insule ale Caraibelor.

Când e indicat să mergi în Caraibe?

Sezonul de vârf al acestei destinații este între lunile decembrie și aprilie, când turiștii, în căutare de zone călduroase, zboară către Caraibe pentru a scăpa de frigul iernii. Este, de asemenea, perioada cea mai secetoasă a locului, iar în nordul regiunii, din Cuba până în Bahamas poate fi chiar frig.

În schimb, poți opta pentru lunile mai, iunie și noiembrie, când vremea este bună, ploile sunt moderate și nu este nici foarte aglomerat. Raportul prețuri accesibile-vreme prielnică este cel mai bun.

Insulele Aruba, Bonaire și Curaçao au cea mai mică perioadă ploioasă din tot anul, deci o opțiune versatilă pentru cei ce se decid (aproape) de pe o zi pe alta.

Cum ajungi în Caraibe?

Majoritatea Insulelor din Caraibe beneficiază de zboruri din America de Nord, iar insulele mari au, de asemenea, servicii de zbor dinspre Marea Britanie și Franța.

Există zboruri constante către Caraibe din Europa. Companiile aeriene din UK deservesc fostele colonii britanice, precum Barbados și Antigua. Companiile aeriene franceze au ales insulele francofone, iar transportatorii olandezi zboară către Aruba, Bonaire, Curaçao și Saint Maarten. Durata unui zbor între Marea Britanie și Caraibe este de 9-10 ore, așadar înarmează-te cu răbdare!

Care este cea mai bună insulă din Caraibe pentru luna de miere?

Noi ți-am pregătit un top 5 al celor mai bune insule pentru a petrece o lună de miere memorabilă. Fiecare în parte vine cu ceva diferit, la fel cum și cuplurile pot avea gusturi distincte pentru vacanțele lor. Pentru a te ajuta să decizi ce este potrivit pentru voi, descoperă cele mai populare insule din Caraibe pentru luna de miere!

St. Lucia

Una dintre cele mai frumoase și mai puțin turistice insule din Caraibe, Sfânta Lucia este cunoscută pentru maiestuoșii munți Grand Piton. Indiferent dacă te plimbi, înoți în umbra lor, îi fotografiezi sau pur și simplu îi admiri din camera de hotel, Gros și Petit Piton oferă insulei un aspect magic, din altă lume.

Pentru a descoperi unele dintre locurile fermecătoare ale insulei, va trebui să le vizitezi singur. O mare parte din activitatea insulei Lucia se întâmplă pe coasta de vest și, în special, în zona Soufrière. Acolo vei găsi Munții Pitoni, pe care vizitatorilor le place să urce sau Muntele Soufrière, vulcanul înțepător care emite aburi sulfuroși. În apropiere, îndrăgostiții preferă să se bucure de o plimbare pe lângă apele transparente ale Ansei Chastanet. Există, de asemenea, o mulțime de activități spre nordul zonei, în Rodney Bay, unde te poți delecta cu plaja plină de viață Reduit Beach și Pigeon Island National Landmark, o insulă în formă de porumbel, cu o istorie marcată de pirați cu picior de lemn.

Bahamas

La mai puțin de 300 de kilometri de coasta Miami-ului, Bahamas este o destinație accesibilă pentru cei care călătoresc cu avionul, vaporul de croazieră, chiar și taxiul marin. Multe dintre cele 700 de insule ale regiunii pot fi considerate cea mai bună alegere din Caraibe pentru o lună de miere. Insulele mai mari, Nassau și Freeport, beneficiază de principalele zone comerciale, deci te poți bucura în voie de cumpărăturile din duty free, dar și plajele și activitățile din stațiuni sunt o atracție de neratat.

Pasionații de natură pot explora zone protejate, cum ar fi Leon Levy Native Plant Preserve (pe Eleuthera) și Parcul Național Lucayan (pe Insula Grand Bahama) sau să se relaxeze pe una dintre numeroasele plaje sau insule private ale regiunii.

Atracțiile majore din Bahamas includ un parc acvatic imens, habitatul delfinilor și cel mai mare cazinou din Caraibe. În plus, la Cove Atlantis, un hotel cu o piscină destinată adulților, te poți bucura de un cadru mai sofisticat.

Jamaica

Cu un relief montan, înconjurată de plaje și marcată de ritmurile reggae, insula are cele mai numeroase resorturi all-inclusive din Caraibe. Atunci când nu te delectezi cu apetisantele mâncăruri sau băuturi, poți vizita Dunn's River Falls și Dolphin Cove, poți explora Munții Albaștri sau te poți încumeta să faci rafting și snorkeling într-o mare surprinzător de calmă. Totuși, Laguna Albastră este punctul de atracție în care te vei simți cu adevărat într-un cadru paradisiac.

Puerto Rico

Aceasta este una dintre cele mai bune insule din Caraibe pentru o lună de miere plină de viață, de dimineața până seara. Îți poți petrece întreaga vacanță în San Juan, explorând străzile pietruite ale vechiului oraș (un fermecător sit al Patrimoniului Mondial UNESCO). După lăsarea întunericului, petrecerile în cluburi și cazinouri devin mai mult decât tentante. De asemenea, poți părăsi orașul pentru o zi în fascinanta pădure tropicală El Yunque, Golful Bioluminescent și parcul subteran Rio Camuy.

Barbados

Poți găsi o plajă cu nisip alb, un teren de golf extins sau o piață comercială fără taxe aproape oriunde în Caraibe, dar Barbados are un alt farmec! Vizitatorii pot gusta din aroma dulceagă a romului local, pot dansa pe acordurile unei melodii calypso sau pot lua parte la un meci de polo ori cricket. Și deși ai putea petrece tot timpul pe plajă, vei găsi multe alte lucruri de făcut atunci când explorezi paradisul numit Barbados. Această insulă luxoasă este plină de arhitectură uluitoare și o cultură sportivă adevărată.

Cea mai estică insulă din Caraibe, ține în continuare tradițiile britanice precum ceaiul de după-amiază, jocurile de cricket și cursele de cai. În timp ce toate coastele insulei Barbados au vederi pitorești, unele dintre plajele pe care trebuie să le vizitezi neapărat sunt Dover Beach, Bathsheba Beach și nisipurile cu vedere la Carlisle Bay.

 

Ce poți mânca în Caraibe?

Bucătăria din Caraibe îmbină fructele și orezul, fructele de mare și condimentele. Influențele indiene, franceze, italiene, americane și asiatice sunt doar câteva dintre gusturile și aromele pe care le vei găsi pe insule.

 

Detalii importante

      În toate insulele din Caraibe se vorbește limba engleză, pe alocuri combinată cu spaniola și franceza.

      Moneda folosită în insule este dolarul american, însă se poate plăti și cu dolarul caraibian.

      În Caraibe nu ai nevoie de viză, deci poți călători doar cu pașaportul.

      Niciun vaccin nu se impune în cazul călătoriei în Caraibe.

 

O destinație precum Caraibe trebuie bifată măcar o dată în viață, iar luna de miere este o ocazie perfectă pentru a te bucura, alături de persoana iubită, de peisaje mirifice, colțuri de natură exotice și experiențe pline de adrenalină în sesiunile de scufundări sau în drumețiile din zonele montane.

Ne găsești cu sfaturi și idei pentru vacanțele tale, la numărul de contact 0725 020 993 și la adresa office@jstravel.ro.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare