3 insule din Italia unde îți poți petrece o vacanță cu familia


Un pahar de Prosecco în timp ce admiri soarele cum îşi împleteşte razele cu albastrul mării la apus, persoana iubită alături şi poate o pizza cu multă mozarella. Toate astea dintr-un resort urcat pe cele mai semeţe vârfuri ale unei coaste din Mediterană. Nu-i așa că acesta este și planul tău de vacanță în Italia? Ce faci, însă, dacă vrei să îi iei cu tine și pe cei mici, care preferă concediile antrenante, cu multe lucruri noi de explorat? Simplu! Mergi în Italia și alegi ca destinație insulele din Marea Mediterană.

Chiar dacă pare o destinație mai mult pentru relaxarea adulților, nu este cazul să aștepți ca micuții să crească pentru a te bucura de Italia. Aceste locuri sunt sigure, distractive și extrem de educative. Gândește-te numai câte fragmente de cultură poți întâlni la tot pasul, chiar și în zonele insulare.

Noi îți propunem trei locuri în care vacanța alături de familie va fi nu doar relaxantă și plăcută, ci și distractivă.

Sicilia 

Natura pare să fi înzestrat aceste meleaguri cu tot ceea ce e mai frumos: munți, dealuri și mai presus de toate marea, cu ale sale culori incredibile și apă limpede.

Puține locuri sunt la fel de prietenoase cu familiile ca Sicilia. Amenajările pentru cei mici sunt din abundență (plaje, magazine de înghețată, teatre de păpuși), deci nu trebuie să-ți faci griji că nu se vor distra de minune.

Coborârea vulcanului pentru adolescenții sportivi și distracția pe plajă pentru iubitorii de nisip, alături de ruinele antice, castelele de pe coline și teatrul tradițional de păpuși din secolul al XVIII-lea îi va inspira și distra la orice vârstă.

      Stârnește-le pasiunea de explorare printr-o plimbare nocturnă cu barca pentru a admira “artificiile” vulcanului Stromboli, ce oferă o experiență unică la lăsarea întunericului!

      Admiră păsările flamingo de-a lungul coastei Vendicari din sud-estul Siciliei, acolo unde spectacolul de păpuși îi va captiva pe prichindei cu scene de luptă amuzante!

      Relaxați-vă împreună pe plajele din Cefalu, pentru ca apoi să explorați Castelul Norman din Caccamo, unde veți afla mai multe despre epoca medievală! 

Indiferent dacă vă plimbați pe plaja din Taormina, sau urcați pe cel mai înalt vulcan din Europa, locul acesta creează amintiri frumoase pentru toată familia.

Sardinia 

Sardinienii pur și simplu iubesc copiii, așa că așteaptă-te ca obrajii să le fie ciupiți și saluturile călduroase să răsune pe lângă voi. Cu peisajele naturale fermecătoare, plajele cu valuri liniștite, peșteri de explorat și mistere preistorice de dezlegat, vacanța în familie va fi precum o joacă de copil. 

      Porniți într-o aventură de explorare a peșterilor din estul regiunii, descoperiți Rocca dell’Orso - o formațiune de granit în formă de urs, pentru ca apoi să vă minunați și de existența celei în formă de elefant - Rocca dell’Elefante.

      Admirați minunile naturii în Parco Nazionale dell’Asinara, unde măgărușii albino vă permit să faceți cunoștință cu spectacolul sălbatic al parcului!

      Pentru câteva clipe liniștite, optați pentru stațiunea Cala Gonone. Vă veți putea plimba în zona promenadei, seara, iar ziua veți profita de razele de soare și nisipul auriu pe plaja protejată de pini, în timp ce copiii se vor bucura de mai multe locuri de joacă.

      De asemenea, plajele mici cu apă și nisip pentru joacă și snorkeling din Capo Carbonara, un parc marin protejat, cu golfuri spectaculoase, vă vor încânta tuturor privirea.

La fel ca în toată Italia, Sardinia este minunată pentru copiii de toate vârstele. Adolescenții își pot consuma energia cu o serie de activități în aer liber - de la călărie pe plajă, până la scufundări și sesiuni de plimbare cu caiacul. Cele mai multe stațiuni au promenade umbrite de copaci, potrivite pentru cărucioare, precum și terenuri de joacă și gelaterii. 

Capri 

O insulă ce tinde spre perfecțiune. Stânci abrupte se ridică maiestuos dintr-o mare imposibil de albastră, vile elegante se remarcă ici colo, având o arhitectură îngrijită, iar natura pare și ea șlefuită pentru a contura tabloul.

Cunoscută încă de pe vremea Imperiului Roman ca un loc de odihnă, insula Capri este numai bună pentru relaxare și explorare, căci ascunde imagini spectaculoase. 

      Porniți într-o călătorie magică prin Grota Albastră, situată pe coasta nord-vestică a insulei, ce este luminată de razele soarelui într-un mod atât de spectaculos încât se creează o reflexie albastră specială. Turiștii parcurg cu ajutorul bărcilor cei 50 de metri săpați în stâncă pentru a admira această minune naturală. Cei mici se vor simți adevărați exploratori, mai ales dacă le pui la îndemână și o lanternă.

      Drumețiile pe Monte Solaro sunt ideale pentru a vă conecta la flora și fauna zonei, admirând vegetația și șoimii călători. Aflați mai multe despre luptele istorice dintre Marea Britanie și Franța vizitând Fortino di Bruto sau admirând statuia împăratului Augustus, primul care a debarcat pe insulă.

      Faceți-vă excursia una memorabilă și înarmați-vă cu baterie la camera foto pentru a surprinde priveliștea impresionantă asupra zonei de nord-vest a Mării Tireniene și a Golfului Napoli, tocmai din vârful Muntelui Solaro. Va fi o ședință foto cu multe zâmbete.

      Trageți-vă sufletul în Piața Umberto I, luați loc la una dintre mesele din centrul istoric și savurați împreună o pizza autentică.

Vacanța alături de familie poate fi un succes, un motiv de reconectare și de explorare a unor ținuturi noi, încărcate de istorie și peisaje fabuloase. Italia este frumoasă în fiecare colțișor și poate fi un teren de distracție și dezvoltare culturală pentru copii și adulți.

Ne găsești cu sfaturi și soluții pentru vacanțele tale, la numărul de contact 0725 020 993 și la adresa office@jstravel.ro.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare