Cele mai frumoase locuri de pe Coasta Amalfitană


Lasă-te sedus de frumusețea Italiei în unul dintre punctele de atracție ale lumii - Coasta Amalfitană. Memorabila zonă aflată pe lista UNESCO, dezvăluie frumoasele țărmuri ale Mării Tireniene, plaje ascunse, insule fabuloase, totul într-un albastru turcoaz, potolit de nuanțele romantice ale caselor ce “urcă” deasupra mării și se înghesuie pe stâncile abrupte.

Aflată pe lista destinațiilor preferate ale multora, Amalfi este o adevărată poveste cu aer italian, ce trebuie trecută la “must visit” de către orice iubitor al călătoriilor.

Cum ajungi în Amalfi?

Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional din Napoli (Capodichino), fiind un punct de legătură cu numeroase orașe importante ale lumii. Feribotul poate fi și el o variantă pornind tot din Napoli către Sorrento sau Positano, ajungând pe țărmul Amalfi.

În funcție de activitățile preferate în călătoriile tale, Amalfi te va surprinde cu o mulțime de variante, fie că vorbim de stat și lenevit la plajă sau cutreierat străduțe înguste, admirat vitrinele magazinelor handmade sau savurat un Limoncello, băutura-simbol a zonei.

Unde poți face plajă?

Litoralul pitoresc cu stânci abrupte îți asigură o priveliște memorabilă chiar în timp ce te relaxezi pe un șezlong, în bătaia razelor de soare.

În Positano, alătură-te distracției de la Spiaggia Grande sau găsește un loc mai liniștit în Fornillo. One Fire Beach din Praiano are o atmosferă de petrecere cu muzică și cocktail-uri pe tot parcursul zilei. Acesta este, de asemenea, unul dintre cele mai bune locuri de pe coasta Amalfi pentru a vedea apusul soarelui. Pentru o experiență luxoasă, rezervă-ți un loc pe plaja Laurito, unde cu o barcă privată poți avea acces intr-un loc exclusivst. Dacă ajungi în Amalfi, plaja îngustă, cu pietricele Santa Croce te îndeamnă la relaxare.

Vietri sul Mare este cel mai estic oraș al coastei Amalfi și capitala ceramicii din regiunea Campania, dar poate fi o variantă accesibilă dacă te afli în vacanță cu familia și vrei să te bucuri de o plajă cu nisip, admirând totodată culorile vibrante cu care sunt decorate clădirile din jur.

Maiori, o întindere de nisip de 900 de metri, este cea mai lungă plajă a regiunii, mai puțin vizitată de turiști, deci te poți relaxa în voie.

Portul din Praiano servește drept punct de oprire pentru numeroși vizitatori, care aleg să se destindă pe plaja Marina di Praia. Ascunsă printre stânci, locația este spectaculoasă datorită aerului retras, discret pe care îl emană.

Ce nu trebuie să ratezi dacă ajungi pe Coasta Amalfitană?

De cum începi să parcurgi primii kilometri ai drumului 163, simți că te apropii de o lume fascinantă, șoseaua oferindu-ți o panoramă impresionantă a zonei.

Oprește-te pentru început la Sorentto, poarta de intrare către Coasta Amalfitană și vizitează centrul istoric, admiră rafinamentul și frumusețea locului.

Alege o plimbare prin Positano, dacă îți dorești o experiență luxoasă, cu restaurante și buticuri scumpe, însă păstrând istoria trecutului gratie cladirilor colorate.

Continuă-ți periplul pe coastă și oprește-te la Praiano, un oraș în opoziție cu Positano, discret și liniștit, de unde Muntele Sant’Angelo se remarcă în fundal. Biserica San Gennaro se află la numai 300 de trepte distanță de plaja Gavitelli, deci merită o vizită după ziua relaxantă petrecută la soare. Grota dello Smeraldo te va impresiona prin lumea stalactitelor și stalagmitelor, dar și datorită apei de un turcoaz ce îți fură privirea.

Micul orășel Amalfi merită următoarea oprire în itinerariul tău. Înconjurat de mare, munte și grădini de lămâi, Amalfi te invită la o plimbare în piața del Duomo pentru o vizită la Catedrala St. Andrew. Via Lorenzo D’Amalfi își așteaptă clienții pentru a le umple buzunarele cu suveniruri, de la mini sticle cu Limoncello, la creații artistice din ceramică ale localnicilor.

Marea cristalină și cea mai frumoasă plajă a regiunii se dezvăluie în Erchie, un sătuc liniștit, în care să te reculegi.

Dacă aerul turistic de pe coasta Amalfi nu este pe gustul tău, retrage-te în Cetara, un sătuc autentic ce promite să îți redea atmosfera unui loc pescăresc, mai puțin pretențios, așa cum se întâmpla cu regiunea înainte de „invazia” turiștilor. Bucură-te de o porție de pește proaspăt la un restaurant de pe malul mării și pregătește-te pentru vizita de pe insule.

Trei insule așteaptă să fie explorate, în Golful Napoli - Capri, Ischia sau Procida te vor încânta cu magazinele chic, restaurantele cu stil și, mai ales, peisajul sublim.

Deși este considerată o destinație de lux, Coasta Amalfitană merită o vizită măcar o dată în viață, pentru a te bucura de o poveste romantică cu aer italian, acolo unde marea și țărmul stâncos fac o pereche spectaculoasă.

Ne găsești cu sfaturi și soluții pentru vacantele tale, la numărul de contact 0725 020 993 și la adresa office@jstravel.ro.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare