Aventuri în Punta Cana – trei experiențe pentru împătimiții de adrenalină


Se spune că este necesar să călătorim nu pentru a evada din viață, ci pentru ca viața să nu ne scape! Experiențele și locurile noi ne marchează existența și servesc drept adevărate lecții despre cât de important este ceea ce trăim. Uite lista experiențelor pe care nu trebuie să le ratezi în Punta Cana!

Relaxarea și adrenalină

Cu toții ne dorim ca în periplul nostru prin lume să descoperim atât relaxare cât și aventură, două elemente care se îmbină perfect dacă alegi să îți petreci timpul în Punta Cana, cea mai estică regiune a Republicii Dominicane. Zona este brăzdată de plaje și resorturi de lux pentru tratament și relaxare, având ieșiri atât către Marea Caraibilor, cât și către Oceanul Atlantic. Iubită de turiști în special pentru vremea cu temperaturi calde și pentru numeroasele băi naturale (balnearios) cu o salinitate crescută, ori baze de tratament ce asigură diferite proceduri balneare, Punta Cana are și o latură interesantă pentru cei care simt nevoia și de puțină adrenalină. Snorkeling, windsurfing, plimbări cu barca cu motor, scuba diving, croaziere cu catamaranul, pescuit la mare adâncime precum și înot alături de delfini și rechini reprezintă doar o parte dintre activitățile cu care te poți delecta în faimoasa regiune. Dacă preferi să vezi mai multe părți din ținutul dominican, există și excursii pe uscat, tururi de safari, călărie sau buggy dune. Pentru a te convinge, iată trei activități pe care este musai să le încerci dacă ajungi în Punta Cana și vrei să experimentezi altceva decât statul la soare.

Admiră peisaje spectaculoase din tiroliană

Trage aer în piept și pregătește-te să faci cunoștință cu pădurile luxuriante din munții Anamuya de la o înălțime de 800 de metri, de pe un cablu de tiroliană. Punta Cana găzduiește prima astfel de construcție din Republica Dominicană, având 18 platforme și 12 trasee pe cablu. Accesibilă din zona de resort-uri, această activitate îmbină adrenalina cu plimbarea prin natură, într-o parte din jungla dominicană. La Samaná vei găsi cel mai lung traseu de tiroliană din țară, cu un sistem de frânare integrat – poți să aluneci în doi la 122 de metri deasupra dealurilor verzi din El Valle. Plaja este la mai puțin de zece minute, când sunteți gata să vă răcoriți. Datul cu tiroliana reprezintă atracția principală a provinciei deluroase Puerto Plata, de la traseul Megatrucks, pe deasupra unei ferme private, până la cursa cu 10 platforme - Yasica Adventures. Nici parcurile de aventură din Punta Cana nu fac economie de adrenalină, la Scape Park putând să te distrezi pe cel mai lung traseu cu tiroliană și apoi să te relaxezi la o baie în apa albastră și proaspătă din piscinele naturale.

Descoperă viața subacvatică la o sesiune de scufundări

Acolo unde Oceanul Atlantic se întâlnește cu Marea Caraibilor este zona numai bună pentru scufundări. Linia de coastă impresionează cu plajele cu nisip alb, în timp ce în larg, coralii formează o configurație de recif ca o barieră subacvatică, care se desfășoară paralel cu coasta. Admiră o adevărată grădină de corali, epavele din larg și fă-ți curaj să te scufunzi într-o peșteră din apropiere. Nu rata una dintre cele mai remarcabile epave din zonă, Punta Cana Pewter Wreck, o navă spaniolă pierdută în anii 1540. Pe lângă poveștile în stilul Jack Sparrow, vei descoperi bucăți din ceea ce a reprezentat mijlocul de transport ce lega Europa de atunci de Lumea Nouă. Tot aici s-au descoperit 1200 de bucăți de veselă din acea vreme, ce au fost păstrate în stare foarte bună timp de aproape 500 de ani. Pe coasta nordică, navele moderne Astron și Monica sunt acum acoperite de plante marine și servesc drept cămin pentru peștii tropicali, aflându-se la o distanță ușor de înotat de la mal. Situată la 12 metri de coasta Bávaro, Astron este epava ce continuă să fie un loc popular pentru scafandrii avansați. Nava, inclusiv elicele sale uriașe - despre care se spune că au mai bine de 20.000 de tone - merită admirate. Dacă ești un începător în ale scufundatului, El Acuario este perfect pentru tine. Situat în largul coastei Punta Cana, acest acvariu are o adâncime cuprinsă între cinci și șapte metri. Aici poți admira o mulțime de pești spectaculoși. Peștera subacvatică, Cueva Taina Macao, aflată la mică distanță cu mașina de zona stațiunii Bávaro, este ușor accesibilă. Cu o adâncime de maxim 8 metri, această peșteră are aproximativ 50 de metri lungime și te va încânta printr-o varietate impresionantă de stalagmite și stalactite.

Fii la înălțime și învinge-ți teama unui zbor cu parapanta

Admiră un peisaj fabulos în timp ce îți iei doza de adrenalină la înălțime, într-un zbor cu parapanta. Republica Dominicană este binecuvântată cu cele mai înalte lanțuri muntoase ale Caraibilor, unde vei găsi cele mai frumoase peisaje la altitudini mai înalte. Drumețiile reprezintă o modalitate excelentă de a explora aceste zone, dar parapanta te ajută să descoperi dintr-un alt unghi orașele Jarabacoa și Constanza, oferindu-ți o experiență vizuală cum numai în Dominicană vei avea. Ceea ce a fost odată locul de filmare al Jurassic Park, Jarabacoa, te așteaptă să descoperi cascadele, pășunile verzi și apele ce strălucesc chiar sub picioarele tale. Mergi cu parapanta în tandem împreună cu un ghid profesionist și bucură-te de priveliștile maiestuoase în Valle de Constanza, admirând plantațiile sale și văile din înaltul cerului. Vei observa rapid de ce această zonă a țării este numită "Elveția din Caraibe". Paragliding-ul este disponibil pe tot parcursul anului, dar cea mai bună perioadă pentru o sesiune de zbor cu parapanta este aproape de apusul soarelui, când aerul este mai rece și peisajul strălucește spectaculos în jur. Așadar, ia-ți inima în dinți și bucură-te de o destinație ce promite să îți încânte toate simțurile! Pe noi ne găsești cu sfaturi și oferte la numărul de contact 0725 020 993 și la adresa office@jstravel.ro.

SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare