Ziua 1
Detalii programZIUA 1 (23.07): BUCURESTI - FRANKFURT - REYKJAVIK Intalnire la ora 17:15 pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) cu insotitorul de grup pentru imbarcare pe cursa Lufthansa. Schimbarea avionului in Munchen si sosire in Reykjavik la ora locala 23:55. Transfer si cazare la hotelul Radisson Blu Saga 4* (sau similar).

Ziua 2
Ziua 2 (24.07): REYKJAVIK Mic dejun, urmat de un tur ghidat al celei mai nordice capitale din lume. Turul include principalele atractii ale orasului: cladirea Parlamentului, Casa Hofdi - una dintre cele mai frumoase cladiri din oras, celebra pentru intalnirea din 1986 dintre Ronald Reagan si Mihail Gorbaciov, intalnire care a pus capat Razboiului Rece. Continuam cu portul pescaresc si Biserica Hallgrimskirkja al carei turn poate fi observat aproape din orice punct al orasului. Cazare in Reykjavik, acelasi hotel.

Ziua 3
Ziua 3 (25.07): REYKJAVIK - BESSASTADIR - LACUL KLEIFARVATN - LAGUNA ALBASTRA - REYKJIAVIK (optional) Mic dejun. Excursie optionala de o zi in peninsula vulcanica Reykjanes cu o oprire la Bessastadir. Localitate intemeiata de vikingi, in prezent aceasta gazduieste resedinta oficiala a presedintelui. Vom continua cu Lacul Kleifarvatn unde veti asista la un spectacol dat de activitatea geotermala a zonei, apoi cu Laguna Albastra, o piscina naturala cu apa calda situata in mijlocul unui imens camp de lava format de intensa activitate vulcanica. Aici vom avea timp liber pentru relaxare si o baie in laguna (intrarea este inclusa in pretul excursiei optionale). Cazare in Reykjavik, acelasi hotel.

Ziua 4
Ziua 4 (26.07): REYKJAVIK -THINGVELLIR - GHEIZERE - CASCADA GULLFOS - HELLA (210 km) Mic dejun. Plecare spre Vik. In drum ne vom opri in Valea Thingvellir unde, in anul 930, a luat nastere primul parlament din lume. Tot aici ne vor fi prezentate dovezi ale migratiei continentelor, Islanda fiind situata la intersectia a 2 placi tectonice importante, cea euroasiatica si cea nord americana. Urmatoarea oprire va fi in parcul geotermal al gheizerelor unde Strokkur, cel mai activ dintre ele, erupe la fiecare 10 minute, aruncand in aer o coloana de 20-30 m de apa fierbinte. In continuare vom vizita o alta minune a insulei - Gulfoss (Cascada de Aur), o cascada dubla a carei spectaculozitate este accentuata si de numeroasele curcubee ce se formeaza in zilele insorite. In cursul serii vom ajunge in Hella unde ne vom caza la hotelul Stracta Hella 3* (sau similar).

Ziua 5
Ziua 5 (27.07): HELLA - JOKULSARLON - SKAFTAFELL - HELLA (572 km) Mic dejun. Aceasta zi este dedicata Parcului National Skaftafell, o minunata oaza verde localizata langa cel mai inalt varf muntos al Islandei. Excursia va debuta cu o oprire la Jokulsarlon (laguna glaciara) pentru o plimbare cu barca printre iceberguri, o oportunitate perfecta pentru a observa numeroase specii de pasari subpolare, urmata de o mica drumetie in jurul lagunei. In Parcul National Skaftafell principala atractie o reprezinta Cascada Svartifoss (Cascada Neagra), a carei denumire provine de la coloanele negre de bazalt formate in spatele acesteia. Cazare in Hella la acelasi hotel.

Ziua 6
Ziua 6 (28.07): HELLA - SKOGAR - SELJALANDSFOSS - DYRHOLAEY - REYKJAVIK (285 km) Mic dejun. Pe drumul de intoarcere spre Reykjavik vom face opriri la plajele de nisip negru si stancile din Reynisfjara, muzeul popular in aer liber din Skogar, cascadele Skogarfoss si Seljalandsfoss si promontoriul Dyrholaey, loc de popas pe timpul verii al simpaticelor pasari puffin. Seara sosire si cazare la hotel Radisson Blu Saga 4* sau similar.

Ziua 7
Ziua 7 (29.07): REYKJAVIK - OBSERVAREA BALENELOR / BUGGY SAFARI IN MUNTII HAFRAFELL (optional) Mic dejun. Eliberarea camerelor la ora 12:00. Zi dedicata dupa preferinte plimbarii pe strazile orasului Reykjavik, unei excursii pentru observarea balenelor sau unei plimbari off-road cu buggy-ul in Muntii Hafrafell. Transfer la aeroport in jurul orei 21:30 si imbarcare pe cursa Lufthansa cu plecare la ora locala 00:25.

Ziua 8
Ziua 8 (30.07): REYKJAVIK - BUCURESTI Schimbarea avionului in Frankfurt si sosire la Bucuresti la ora 13:30.


Itinerariu:Bucuresti - Reykjavik - Thingvellir - Gheizere - Cascada Gullfos - Vik -Jokulsarlon - Skaftafell - Skogar - Seljalandsfoss - Dyrholaey - Reykjavik -Bucuresti

Serviciiincluse
        Transport cu avionul Bucuresti - Reykjavik (cuescala la Munchen) si Reykjavik - Bucuresti (cu escala la Frankfurt) cucompania LUFTHANSA;
        6 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri 3*si 4*:4 nopti in Reykjavik si 2 nopti in Hella;
        transport pe teritoriul Islandei conformitinerariului cu autocar dotat cu aer conditionat;
        transferuri aeroport - hotel - aeroport;
        tur de oras in Reykjavik cu ghid local;
        vizitarea Parcului National Thingvellir,gheizerelor si Cascadei Guffoss cu ghid local;
        excursia Hella - Jokulsarlon - Skaftafell -Hella;
        vizitarea cu ghid local a plajelor cu nisipnegru si stancilor din Reynisfjara, promontoriului Dyrholaey si cascadelorSkogarfoss si Seljalandsfoss;
        vizitarea muzelului Skogar;
        insotitor roman de grup;
        taxelede aeroport si catering.
Nu suntincluse
        Asigurareamedicala (obligatorie)
        Asigurareastorno (optionala) se incheie odata cu contractul de comercializare apachetelor de servicii turistice;
        Excursiileoptionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionateca fiind incluse;
        Bauturilealcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program;
        Bacsisurilepentru prestatorii locali (ex: soferi, ghizi locali): 35 EURO/persoana - sepractica in Islanda, se achita la sosirea in tara de destinatie.

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Avion Lufthansa Bucuresti - Reykjavik
Transport Avion Lufthansa Reykjavik - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Bucuresti catre Circuit Islanda a Insula Ghetii si a Focului, 8 zile, avion, Toate locatiile, Islanda

Verifica tarife si disponibilitate